navigatie overslaan

Cafetaria "De Tamboer"

In 1970 startte dhr. P. van Nieuwland (Piet) met de cafetaria. In eerste instantie met behulp van de in Vriezenveen welbekende Truus Reekers. Enige tijd later kwam Ine Nijhuis, de aanstaande vrouw van Piet, het team versterken.

De naam “De Tamboer” is ontstaan doordat Piet van Nieuwland instructeur was van de drumband van de Vriezenveense Harmonie en later ook van diverse drumbands in de regio. De familie Van Nieuwland heeft ervoor gezorgd dat Cafetaria “De Tamboer” tot de beste cafetaria’s van Vriezenveen en omstreken is gaan behoren en een begrip is geworden in die regio.

Begin 1993 werd “De Tamboer” overgenomen door een neef van de familie, Wilfried van Nieuwland, die op zijn beurt in 1999 de zaak overdroeg aan Pascal Velten. Deze is heden nog steeds de uitbater en runt de zaak nu samen met zijn vrouw Alide Velten-Boesschen Hospers. Leuk detail is dat zowel Ine als Wilfried van Nieuwland heden ten dage nog steeds werkzaam zijn bij “De Tamboer”. Dit zegt toch wel iets over de sfeer en betrokkenheid.

Contactgegevens

Cafetaria "De Tamboer"